Ljubav prema prirodi i ljubav prema modi stvari su koje nas pokreću.
Promatrajući količine viška tkanine koji ostaju nakon krojenja bilo kojeg odjevnog premeta, javilo se pitanje kako smanjiti tu količinu otpada. Uz njega iskrsnula su još neka – kako smanjenjem te količine otpada dodatno ne opteretiti okoliš, kako izbjeći daljnju obradu za koji su potrebni prirodni resursi, npr. voda.

Inspiracija se pojavila u obliku zero waste (bez otpadaka) pokreta. Zero waste je svjetski pokret koji promovira život bez stvaranja ikakvog otpada. Naglasak je na korištenju održivih materijala (staklo, drvo, metal), izbjegavanju jednokratnih proizvoda (npr. plastične vrećice) ili onih manje kvalitete (npr. fast fashion odjeća). Cilj je da se smeće ne šalje na odlagališta otpada, u spalionice ili u mora i oceane.
Inspirirani time, ostatke tkanina nakon krojenja razvrstavamo prema vrsti tkanine i dalje upotrebljavamo za izradu ukrasnih predmeta za kućanstvo, igračaka za kućne ljubimce, nakita, ovisno o veličini i sastavu tkanina. Dizajniranje i izrada ovih predmeta beskrajno nas veseli, svaki od njih je unikatan jer ovisi o ostatcima tkanine kojima trenutno raspolažemo. Oni pak ovise o odjevnim predmetima koje smo radili prije njih. Svaki je predmet novi izazov!

Pridružite nam se u ovom malom, ali velikom koraku u očuvanju našeg prekrasnog planeta Zemlje i izaberite neki od naših zero waste inspired proizvoda. Svaki korak je bitan!

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVratite se u trgovinu