PRAVILA PRIVATNOSTI

Privatnost podataka vrlo nam je bitna, prikupljamo samo nužne,osnovne podatke koji su nam potrebni za ispunjenje naših obaveza. Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno, te se obvezujemo na zaštitu istih temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo voditelju obrade

VODITELJ OBRADE:

one by MarLu, obrt za proizvodnju i usluge

vl. Martina Luštein

Pribićka 3, 10 000 Zagreb

OIB 26510943150

e-mail:info@onebymarlu.com

mob: +385 95 5822 174

Vaši osobni podaci prenosit će se trećim stranama samo ukoliko je potrebno za pružanje naše usluge,npr.dostava ili ste nam za to dali suglasnost.Obavezujemo se da iste nećemo mijenjati, prodavati ili proslijeđivati s bilo kojom svrhom. Kako je u teoriji moguće da prijenos podataka putem interneta može imati sigurnosne propuste te nije moguće garantirati 100% sigurnost osobne podatke nam možete dostaviti putem telefonskog poziva.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Kako bi mogli izvršiti naše obaveze te Vam pružiti što bolju uslugu prikupljamo sljedeće podatke:

kontaktne informacije(ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj)
informacije o narudžbi
podatke o plaćanju i/ili povijesti plaćanja
ukoliko ste zatražili R1 račun podatke o OIB-u
IP adresu
U KOJE SVRHE KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše osobne podatke koristimo za upravljanje online kupnjom na našoj web stranici, obradu i plaćanje narudžbe, slanje obavijesti o isporuci i samu isporuku. Također ćemo ih koristiti u slučaju eventualnog povrata ili bilo kakvog problema vezanog uz proizvod ili isporuku.

Vaši se osobni podaci koriste i za potvrdu pravne dobi za kupovinu putem Interneta kao i potvrdu Vaše adrese s vanjskim partnerima, za izradu prodajnih računa/ponuda prema ispitaniku (fizička adresa za dostavu robe, adresu narudžbe i adresu dostave).

Koristiti ćemo Vaše osobne podatke za odgovaranje na Vaše upite, tehničku podršku, rješavanje eventualnih pritužbi ili problema sa narudžbom.

IP adresa će biti uključena u poruku e-pošte ukoliko zatražite ponovo resetiranje lozinke)registrirani kupci).

Isto tako koristiti ćemo ih kako bi osigurali da poštujete prava i obveze iz našeg odnosa sa svrhom sprečavanja gubitaka s naše strana ili pak sprečavanjem zloupotrebe naših usluga.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Vaše podatke obrađujemo za ono vrijeme koje je potrebno da bi se izvršila usluga proizvoda, uključujući i potencijalne povrate, prigovore ili zahtjeve koji se odnose na kupnju proizvoda ili usluga. Nakon tog vremena biti će pohranjeni i zaštićeni tijekom razdoblja u kojem može doći do odgovornosti za njihovu obradu u skladu sa zakonski propisanim odredbama.

DIJELJENJE PODATAKA SA TREĆIM OSOBAMA

Vaše osobne podatke dijelimo sa našim pouzdanim partnerima u svrhu pružanja navedenih usluga(obrada plaćanja, isporuka naručenih proizvoda). Ovi su pružatelji usluga su zajedno sa pružateljem IT usluga(u slučaju što efikasnijeg rješavanja eventualnih tehničkih problema) obvezni na ispravan način zaštititi Vaše podatke i držati ih u tajnosti.

KOJA PRAVA IMATE NAD SVOJIM PODACIMA?

Ako imate račun na ovoj internet stranici možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

.))putemput

€€..other     111

rOne by MarLu, obrt za proizvodnju i usluge

Pribićka 3

10 000 Zagreb

Troškove povrata robe snosi kupac. Prodavatelj će Kupcu vratiti sredstva najkasnije u roku od 14 dana od primitka artikla.

U slučaju umanjenja vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom Prodavatelj će se naplatiti iz iznosa primljene kupoprodajne cijene u omjeru umanjenja vrijednosti robe prema vlastitoj procjeni uzimajući u obzir objektivne kriterije svakog pojedinog slučaja.

Pravo na raskid ugovora o kupoprodaji nije dopušten u sljedećim slučajevima kada je:

ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robompredmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.
Kada je kupac pravna osoba na njega se ne primjenjuje odjeljak ovih Uvjeta kupovine pod nazivom „Pravo na jednostrani raskid ugovora“. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

UVJETI KORIŠTENJA

Uvjeti korištenja definiraju postupak obrade narudžbe, tj.naručivanja, plaćanja, isporuke i eventualnih povrata i/ili reklamacije artikala u našoj internet trgovini. Prodavatelj je one by MarLu, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Martina Luštein, Pribićka 3, 10 000 Zagreb, OIB 26510943150,a Kupac je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan artikl, popuni elektronski formular narudžbe(košaricu u internet trgovini) i pošalje ga Prodavatelju.

 

CIJENE PROIZVODA

Sve cijene na našoj internet trgovini izražene su u kunama(HRK) i eurima(€) s uključenim PDV-om. Pri kupnji vrijede cijene na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe.

Cijene su važeće do promjene cjenika. one by MarLu je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti.

 

REGISTRACIJA

Kupac može ili ne mora biti registriran na www.onebymarlu.com kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od Kupca se zahtjeva da se unese e-mail adresu i lozinku.

NARUČIVANJE

Artikle možete naručiti isključivo putem elektronskog obrazca-košarice u internet trgovini. Nakon odabira artikala Kupac unosi svoje osobne podatke potrebne za izvršenje usluge(ime i prezime, adresa, e-mail adresa, broj telefona, OIB ukoliko je potreban R1 račun) te vrši plaćanje na način prema vlastitom izboru.

Nakon izvršene uplate Kupac će primiti obavijest o zaprimanju narudžbe. U slučaju da  Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih artikala kontaktirati će Kupca telefonski ili putem e-maila te ga obavijestiti o tome.Kupac ima opciju tražiti zamjenski li otkazati naručeni proizvod.

NAČIN PLAĆANJA

Platiti možete transakcijski ili pouzećem.

DOSTAVA

Dostavljamo artikle na području:

Republike Hrvatske-cijena dostave 40,00 kn/5,31€

Republike Slovenije-cijena dostave 90,00 kn/11,95€                                                                                                                                          

Ostale EU zemlje(osim Hrvatske i Slovenije) 170,00 kn/22,56€

Cijena dostave nije uračunata u cijenu artikala. Za narudžbe veće od 1.000,00/132,72€ kn dostava je besplatna.Za nakit dostava je također besplatna.

Rok dostave:

 • tri do deset radnih dana

 

U slučaju kašnjenja isporuke radi nepredviđenih uvjeta(npr. vremenske nepogode i sl.) bez krivnje one by MarLu ili ukoliko Kupac nije dostupan na kontaktima koje je naveo prilikom narudžbe pa ga iz tog razloga ne možemo obavijestiti o kašnjenju one by MarLu ne odgovara za kašnjenje isporuke.

Kupcu se narudžba isporučuje na adresu koju je naveo pri naručivanju kao adresu dostave.

Kupac je prilikom preuzimanja narudžbe obavezan pregledati pošiljku kako bi utvrdio da nema vidljivih oštečenja. Potpisivanjem dostavnice, primitkom narudžbe i računa Kupac potvrđuje da je prilikom dostave izvršio pregled artikla i da nema oštećenja na pakiranju.

 

ZAMJENA ARTIKALA

Kupac ima pravo na zamjenu artikala u roku od 14 dana od primitka narudžbe. Zamjena artikala je moguća samo uz predočenje računa. Kupac artikle šalje o svom trošku.

Zamjenu je kupac dužan zatražiti zamjenu putem e-maila customer@onebymarlu.com sa sadržajem ZAMJENA: broj narudžbe u predmetu e-maila.

Kupac je u e-mailu obavezan navesti da li želi artikl mijenjati za drugu veličinu ili boju istog artikla ili pak za drugi artikl. Artikli koji se vraćaju moraju biti neoštećeni neupotrebljavani, sa orginalnim etiketama, pravilno zapakirani kako ne bi došlo do oštećenja prilikom transporta.

Adresa za povrat artikala:

One by MarLu, obrt za proizvodnju i usluge

Pribićka 3

10 000 Zagreb

Kad utvrdimo da su artikli u stanju u kojem su poslani Kupcu odobravamo zamjenu. Nakon što odobrimo zamjenu o čemu će Kupac biti obaviješten elektronskim putem odabrani zamjenski artikl šaljemo na adresu Kupca.

 

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

 one by MarLu odgovara za materijalne nedostatke isporučenih proizvoda.Materijlni nedostatci postoje u slučaju da:

 • artikl nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
 • artikl nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
 • artikl nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
 • je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
 • artikl nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.).

 

Kupac je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača. Kad se nakon primitka stvari od strane Kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, Kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio. 

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari. Prava Kupca koji je pravodobno obavijestio prodavatelja o postojanju nedostatka gase se nakon isteka dvije godine, računajući od dana odašiljanja obavijesti Prodavatelju, osim ako je prodavateljevom prijevarom Kupac bio spriječen da ih ostvaruje. 

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka prodavatelj može imati jednu od sljedećih obveza, sve u skladu sa odredbama Zakona o obveznim odnosima prema izboru potrošača: 

 • uklanjanje nedostatka,
 • predaja drugog proizvoda bez nedostatka(zamjena),
 • sniženje cijene,
 • raskid ugovora.

Prava temeljem materijalnog nedostatka na stvari regulirana su Zakonom o obveznim odnosima.

Kada je Kupac pravna osoba na njega se odnose pravila o materijalnom nedostatku propisana Zakonom o obveznim odnosima, posebno u dijelu u kojem je materijalni nedostatak za pravne osobe uređen drugačije od ovdje navedenoga u Uvjetima korištenja, tada se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima

 

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Zbog različitih rezolucija monitora na Vašim elektronskim uređajima može doći do razlike u sukladnosti boja koje vidite na monitoru i boja artikala za što one by MarLu ne odgovara.

One by MarLu ne snosi odgovornost u slučaju:

razlike u sukladnosti boja artikala na monitorima Vaših elektronskih uređaja i boja artikala u stvarnosti,čiji je uzrok razlišita rezolucija monitora
kašnjenja isporuke radi nepredviđenih uvjeta(npr. vremenske nepogode i sl.) bez krivnje one by MarLu ili ukoliko Kupac nije dostupan na kontaktima koje je naveo prilikom narudžbe pa ga iz tog razloga ne možemo obavijestiti o kašnjenju
neisporuke artikala radi navođenja neispravne podataka za isporuku
oštećenja pakiranja i/ili artikala nastalih prilikom dostave
oštećenja artikala zbog nepravilnog korištenja, npr. pranje artikala na neprikladnoj temperaturi, ostavljanja interaktivnih igračaka na dohvat kućnim ljubimcima bez nadzora
posljedica proizašlih iz nedostupnosti internetskih stranica uslijed tehničkih razloga
za moguće troškove nastale korištenjem računalne opreme i telekomunikacijskih sustava zbog korištenja naše internet stranice ili internet trgovine
bilo kakave štete nastale zbog prekida internetske veze za vrijeme korištenja naše internet stranice ili internet rgovine
neautoriziranog korištenja korisničkog imena i lozinke registriranog Kupca
bilo kakve štete nastale Kupcu u vezi sa zlouporabom korištenja naše internet stranice ili internet trgovine od strane trećih osoba
Korištenjem one by MarLu internet stranice i internet trgovine Kupac prihvaća sve rizike korištenja internet stranica te stranice koristi samo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Kupac se obavezuje koristiti našu internet stranicu i internet trgovinu na način sukladan sa zakonom. U ni jednom momentu se na internet stranici one by MarLu ne dozvoljava distribucija uznemirujućih sadržaja koji na bilo koji način potiču govor mržnje, pornografske sadržaje, sadržaje koji šire diskriminaciju te bilo koji oblik komunikacije kojem je cilj na bilo koji način povrijediti druge.

Sadržaje na stranici nije dozvoljeno mijenjati u bilo kojem smislu.

one by MarLu ima pravo na promjenu cijena svojih artikala bez prethodne najave. Pri kupnji vrijede cijene na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe.

One by MarLu ima pravo na mijenjanje, ograničavanje korištenja ili ukidanje www.onebymarlu.com stranice te ne odgovara za moguće posljedice mijenjanja,ograničavanja korištenja ili ukidanja.

One by MarLu ima pravo na mijenjanje uvjeta korištenja bez prethodne najave. Kupac je dužan prilikom svakog posjeta našoj internet stranici i/ili internet trgovini pročitati Uvjete korištenja koji su dostupni na stranici.

 

PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA

ORGANIZATOR

Nagradni natječaj priređuje i organizira:one by MarLu,obrt za proizvodnju i usluge,vl.Martina Luštein, Pribićka 3 10 000 Zagreb, OIB 26510943150(u daljnjem tekstu Organizator)

SVRHA NAGRADNOG NATJEČAJA

Svrha nagradnog natječaja je motivirati i ojačati povezanost s kupcima te promocija nakita.

TRAJANJE NAGRADNOG NATJEČAJA

Nagradni natječaj traje od 13.03.2023. do 19.03.2023. 23:59 h.

SUDIONICI NAGRADNOG NATJEČAJA

U Nagradnom natječaju mogu sudjelovati sve fizičke osobe starije od 18 godina s prebivalištem u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu Sudionici).

U Nagradnom natječaju ne mogu sudjelovati Organizator, članovi žirija te članovi njihovih užih obitelji (roditelj, supružnik, djeca, sestre i braća).

OPIS NAGRADNOG NATJEČAJA

Natječaj će se održati na Instagramu @onebymarlu.

Sudionici sudjeluju u Nagradnom natječaju tako da u razdoblju trajanja Nagradnog natječaja na Facebook stranici i na Instagramu:

1 ) zaprate @onebymarlu profil na Instagramu,

2)u komentaru označe osobu koja bi isto rado nosila majicu 3.0

2) u komentaru ili putem DM predlože ime za majicu 3.0

Sudionici mogu sudjelovati neograničenim brojem odgovora.
Jedna osoba može se prijaviti sa više komentara, ali može osvojiti samo jednu nagradu.

NAGRADE

Nagrada je majica 3.0 u vrijednosti od 38 €( 286,31 kn).Dobiva je osoba čiji prijedlog izaberemo kao novo ime majice 3.0.

Nagrade nije moguće zamijeniti za novčanu protuvrijednost ili za neki drugi artikl ili uslugu.

O dobitnicima odlučuje tročlani žiri.

DOBITNICI, PREUZIMANJE NAGRADA, KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Imena dobitnika nagrada bit će objavljena najkasnije do 20.03.2023. na Instagram stranici Organizatora. Pristupanjem Nagradnom natječaju sudionici pristaju na objavu imena na Faccebok stranici ili Instagramu u slučaju dobitka.

Dobitnici su dužni poslati svoje osobne podatke u inboks Instagrama(ime, prezime, adresu i broj telefona) u roku od 5 dana od dana objave rezultata Nagradnog natječaja. Osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu dostave nagrade. Dostava nagrade će biti izvršena preko HP dostavne službe kojoj će u svrhu same dostave biti proslijeđeni osobni podaci. Troškove dostave snosi Organizator.

Slanjem osobnih podataka dobitnici potvrđuju da su poslani podaci ispravni.

Sudionici sudjelovanjem u Nagradnom natječaju prihvaćaju da su upoznati s pravima i obvezama iz ovih Pravila te potvrđuju da su pročitali i razumjeli obavijesti o obradi osobnih podataka.

Ukoliko Organizator ne uspije kontaktirati dobitnike Nagradnog natječaja i dogovoriti isporuku nagrade u roku od 5 radna dana od završetka Nagradnog natječaja, Dobitnik Nagradnog natječaja gubi pravo na preuzimanje nagrade.

Dobitnicima će nagrada biti dostavljena na adresu koju su dostavili Organizatoru u roku od 14 dana kada je dostavljena navedena adresa.

Preuzimanjem nagrade prestaju sve obveze Organizatora prema dobitnicima.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Sudionici sudjelovanjem u Nagradnom natječaju,tj. slanjem podataka Organizatoru Nagradnog natječaja prihvaćaju da su upoznati s pravima i obvezama iz ovih Pravila te potvrđuju da su pročitali i razumjeli obavijesti o obradi osobnih podataka.

AUTORSKA PRAVA

Sudionici Nagradnog natječaja,sudjelovanjem u Nagradnom natječaju izjavljuju da je svaki komentar koju su prijavili njihovo orginalno djelo, da nije kopija tuđeg djela te da nisu povrijeđena ničija autorska prava ili prava intelektualnog vlasništva.

Svaki Sudionik razumije te je suglasan da će njegovi prijavljeni radovi potencijalno biti korišteni na Facebook stranici Organizatora i/ili Instagramu Organizatora bez vremenskog ograničenja.

OGRANIČENJA I ODRICANJA

Sudionik podnošenjem prijave na Nagradni natječaj prihvaća prava i obveze iz ovih Pravila.

Organizator ne odgovara za posljedice u slučaju da je sudionik prijavio tuđe djelo(komentar). Na zahtjev autora će se takvo djelo(komentar)  ukloniti iz Nagradnog natječaja čime prestaje sudjelovanje u Nagradnom natječaju.

Organizator zadržava pravo ukloniti sa stranice sve prijave za koje smatra da su  neprimjernog ili uvredljivog sadržaja na rasnoj, nacionalnoj, spolnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, kao i sve prijave za koje postoji opravdana sumnja da nisu originalno autorsko djelo.

Organizator zadržava pravo dopune i/ili izmjene Pravila u svrhu rješavanja mogućih novonastalih nepoštenih radnji koje nisu u skladu s Pravilima.

Organizator zadržava sva prava izmjene i dopune ovih Pravila u bilo koje vrijeme tijekom trajanja Nagradnog natječaja. O eventualnim promjenama Organizator će Sudionike obavijestiti objavom na službenom Instagramu Organizatora. Organizator ne odgovara za obavještenost Sudionika o izmjenama i dopunama Pravila sve dok su te promjene objavljene na službenoj Facebook stranici i Instagramu organizatora.

Prijave koje pristignu nakon završetka natječaja žiri neće razmatrati.

MOGUĆNOST PREKIDA NAGRADNOG NATJEČAJA

Nagradni natječaj može biti prekinut ili izmijenjen u bilo kojem trenutku prema odluci Organizatora bez posebnog obrazloženja.Sudionici će o prekidu nagradnog natječaja biti obaviješteni putem službene Facebook stranice i Instagrama.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Sudionici sudjelovanjem u Nagradnom natječaju,tj. slanjem podataka Organizatoru Nagradnog natječaja prihvaćaju da su upoznati s pravima i obvezama iz ovih Pravila te potvrđuju da su pročitali i razumjeli obavijesti o obradi osobnih podataka.

POREZI

Dobitnik ne snosi nikakve poreze, obveze niti naknade direktno povezane s nagradama.

FACEBOOK I INSTAGRAM

Ovaj Nagradni natječaj nije ni na koji način povezan s Facebookom i Instagramom, niti ga Facebook i Instagram sponzoriraju.

Kako su i Facebook i Instagram javni prostori objavljivanje komentara na službenoj Facebooku stranici i/ili Instagramu Organizator smatramo svojevoljnim te ne snosi odgovornost za sadržaj istih ili eventualnu zloupotrebu od strane trećih osoba. Isto tako Organizator smatra da sudionici imaju sva porebna ovlaštenja za objavu djela(komentara) i eventualno označavanje osoba.

 

U Zagrebu,13.03.2023.

Organizator one by MarLu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVratite se u trgovinu